Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Constantin Sinescu
 
Pe FanArt sunt expuse
26 lucrari de
Constantin Sinescu.
 
 

Auto-prezentare

Biografie

Nascut la Iasi (10 ian 1953); absolvent al Scolii de Arte Plastice, pseudonim U.A.P. (asociatia Bucuresti); activitate multipla, desfasurata in cadrul multor tabere de creatie nationale(Arcus,Casoaia) si internationale (Franta); a ontinut o serie de distinctii la diferitele editii ale concursurilor tematice colective (locul I pentru "Monumentul eroilor decembrie 1989"; locul I obtinut la expozitiile republicane, in perioada 1987-1989); lucrari ( in marmura, bronz, piatra sau lemn) aflate in colectii particulare autohtone sau in strainatate(Franta, Germania, Italia, Olanda, SUA, Belgia, Elvetia si Austria). -prezenta dinamica, de o acuta sensibilitate, in expozitii de grup( Targoviste, Arad, Deva, Resita, Ploiesti, Bucuresti si Strassburg) si personale (Slatina 1985;Tirgu Jiu 1987;Craiova 1990;Deva 1992;Tirgu Jiu 1994;Deva 1998,2001;"Gala", Bucuresti 2004,"The Art Point, Bucuresti" 2004,"Caminul Artei",Bucuresti 2004).

Expozitii

Constantin Sinescu este unul din exponentii viabili ai unei generatii ce a stiut sa infrunte "lupta cu inertia" timpului totalitar, eliberandu-se de acele inerente tentative de mistificare a realitatii. Artistul a avut curajul asumarii unei optiuni neviciate de contaminarea ideologicului; el redescopera resorturile naturii umane, printr-o anume explorare in adincime, cum afirma odinioara Noguschi .Orignar din spatiul moldav al elocintei bine temperate, stilul sinesecian vizeaza un demers plastic, asemenea unui indelung exersat “monolog polifonic” (daca ne sprijinim si pe afirmatia autorului, privind eforturile sale actuale de a-si cristaliza o traiectorie a discursului sculptural, oscilind intre autonomie si rigoare semantica). Lucrarile sale, (indiferent de natura materialului folosit -marmura, bronz, lemn, piatra, metal) ,situate in descendenta brancusiana, instituie in intregul lor un cod estetic singular, rod al unei fertile comunicari cu spatiul rarefiat al esentelor. Pentru Constantin Sinescu sculptura devine, in ultima instanta, o “via crucis”, dezvaluindu-se ochiului ca un alfabet primordial, un alt vademecum al existentei. De la restituirea in imagine sensibila a unei realitati accentuand viata interioara a modelului (ex: “Laura”,”Mama si fica”) ,aflat intre elan si asceza ,la simbolismul unor stari afective, sau a unor mituri arhaizante, artistul ia in posesie, un vast camp al stiintei de a modela si infaptui. Experienta de viata a autorului, conjugata cu reflexivitatea sa organica,0 contribuie in mod substantial la definirea unei personalitati si a unei unitati de expresie. Inteligenta plastica a naturii s-a intrecut pe sine, facand arbori;aceea a lui Constantin Sinescu ii continua exercitiul, in simetrii spatiale neobisnuite, proprii legendei( ex: “Lantul genetic”,”Ochiul”,”Rugaciune”, “Simbioza”, ”Scaunul Eternitatii”, ”Reculegere”, ”Poetul”). Artistul se releva azi, in plina expansiune creatoare, in dubla ipostaza: a individualiatii umane si a fiintei sociale, aspirand la un anume echilibru; insa nu spre acceptarea unei concilieri, oricum supusa resemnarii, ci ,spre un echilibru capabil sa includa opera in istorie ,si dincolo de ea, in mit regenerator. Ingemanate in cresterea lor logica, lucrarile sinesciene alcatuiesc un ansamblu comparabil edificiului unei fugi, comunicand,de la reflectare la miscare si inventie, mesajul, eliberat definitiv din captivitatea incertitudinilor. Din aceasta perspectiva, Constantin Sinescu ramane un explorator in Universul "semnelor pure".

Armand Steriadi critic de arta

"Constantin Sinescu este un talent viguros, care a inchis soarele in tulpina unor copaci din paduri seculare, cioplindu-i sub arsita verilor senine pentru a prezenta celor de azi si celor ce se vor succede dupa noi eul artistic pornit din neguri de timp sa releveze esentele lumii in miscare..."Prof. Ion Mocioi

"Incercarea de a deslusi forma prin idee a durat ani de munca in care artistul a transformat cu rabdare lemnul si piatra, le-a facut sa-l asculte cuminti, sa-si dezvaluie esenta in opere de arta ..."

Dl.Emanoil Popescu

"E neindoielnic ca sculptorul C.Sinescu face parte din aceea categorie speciala de artisti ce sunt, nascuti si nu facuti sa faca sculptura fie ca-i vorba de busturi, statui sau grupari statuare ce se disting printr-o expresivitate plastica si un rafinament deosebit in stapanirea volumelor..."

Critic de arta -Dl.Ilie Rosianu

"Aceasta ultima expozitie a sculptorului Constantin Sinescu se constituie intr-o marturie grava si senina a unei maturitati creatoare.El mergepe drumul deschis de Brancusi , cel al cautarii esentelor acestei lumi, al organizarii si relevarii unui univers nuclear(in sensul unei lumi concentrate constituita din nuclee de forma).Operele sale ne fac sa ne cunoastem mai bine conditia de spectatori si traitori ai frumosului:pornind din interiorul nostru pentru a contempla interioritatea cosmica."

Expert de arta Dl.Lucian Radu Stanciu

 

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...



      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.