Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Calin Ioan Acu
 
Pe FanArt sunt expuse
87 lucrari de
Calin Ioan Acu.
 
 

Auto-prezentare

Biografie

Expozitii

Acu Calin Ioan sau despre sentimentul adecvarii la jocurile imaginarului

 

Plastician cu un indelung exercitiu al temperantei formelor,culorilor si atitudinilor, A.C.Ioan se plaseaza cu discretie la “umbra “ acelor “nestiuti duhovnici ai omenescului, stiind sa raspunda la ispitele mai mult sau mai putin firesti, ale istoriei” (E.Schileru).

Exista in labirintul lucrarilor sale amprenta unei provocatoare fantezii ce le investeste cu nebanuite valente metaforice.Aproape fiecare tablou naste interogatii, avand un efect benefic asupra “initiativei” interpretative a privitorului.

Spre deosebire de alte discursuri plastice contemporane(v. un Ion Stendl, Florin Mitroi, St. Pelmus) la acest artist se evidentiaza o anume delicatete si exuberanta a structurilor, cand “sinusoidale” pictural, cand populate de nervoase arabescuri si intersectari de linii si ritmuri, cand serpuind pe verticala unor imagini punctate de cate un detaliu usor ironic, ingemanand astfel poeticul cu umorul, sau, cu mai grave si rafinate trimiteri la conditia omului, a creatiei, a visului.Totul la acest creator respira aerul rarefiat al “geometriei” de idei.Putini autori stiu sa modeleze compozitiile, sa le metamorfozeze in personaje cu o vasta libertate de miscare in sfera esteticului.

Nu putine sugestii din zona expresionismului abstract transpar din aceste “continuturi” picturale, inlantuite intr-o insolita “caligrafie’, ce nu poate fi neaparat asezata sub tutela deja desueta a postmodernismului.

Dincolo de modalitatile de construire a lucrarilor sale exista un punct de convergenta a discursului creator, acolo unde imaginea se intalneste cu simbolul, iar culoarea cu intensitatea luminii.

Nu s-ar putea spune ca viitorul plastic al lui Acu Calin Ioan nu ar avea sorti de victorie nu doar profesionala, ci si deopotriva, puterea de a-si regasi traseul stilistic personal, reper durabil in constiinta acelora care ii vor face “exercitii de reverenta vizuala”.

 

Armand Steriadi critic de arta

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.