Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Andana Calinescu
 
Pe FanArt sunt expuse
7 lucrari de
Andana Calinescu.
 
 

Auto-prezentare

Biografie

Expozitii

Andana Calinescu-schita de portret sugerat

Andana Calinescu, prin creatia sa de pana acum a inteles ca nu subiectele in sine dau masura talentului in arta, ci directia sentimentului, sensul viziunii, mijloacele, capacitatea de a filtra si organiza masele coloristice, facultatea de a urmari si orchestra efectele,de a contrapuncta din interior tentele viguroase si de a le da imperceptibil relief.

Autoarea isi investeste grafica pe calculator cu sarcini expresive si simbolice noi,personale,folosind totodata o atenta gradare valorica, fie pentru sugerarea unei succesiuni de planuri secundare,fie pentru mimarea miscarii sau a multiplicarii temelor,ca intr-o reverberatie muzicala.

De aici pornind artista realizeaza de fapt, o generoasa cuprindere a unui univers plastic ce tine de un temperament realist-critic, pe care incearca sa-l supuna atentiei privitorului.

Lucrarile(v.ultima personala deschisa la Casa de cultura a studentilor,cu ocazia spectacolului blagian comemorativ) au spontaneitatea crochiului, spiritul de observatie fiind permanent asociat efortului de stabilizare a emotiei, amintind de grafica germana a anilor ’80.Utilizand o gama variata de culori, cu dominanta de albastru,rosu sau negru, creatoarea invesmanteaza fiecare element simbolic inclus in compozitie cu forme decorative, decorativul rezultand din multimea de semne ideatice repetate ca o scriitura ce imprima o structura aparte formelor participante la”discursul stelar” al lucrarii.

In ciuda acestei minutii, imaginea poseda o anume coerenta materiala, iar jocul repetat cu varii semne ideatice(v.trimiterile la lirica eminesciana sau blagiana, cu impact existential), aminteste uneori de aceea aspiratie spre inalt a mesterilor aurari de alta data, inobiland astfel suprafetele si imprimand lucrarii procesate o nota de inefabil.

Andana Calinescu are deschisa o varietate de cai de urmat in sensul afirmarii unui profil artistic autonom.Unul ce pare a ne sugera ca realul dispune de inepuizabile resurse pentru a ne stimula fantezia creatoare, pe urmele batranului Rousseau.

Fiecare prezenta grafica semnata de ea e o treapta distincta in devenirea unei constinte estetice.Una nu generalizata, ci proiectata la computer.

Rezonanta lucrarilor sale s-ar putea rezuma la aceasta:asculta absolutul si ne impartasesc si noua cateva din silabele si cutremurul lui.

Ele ne dezvaluie surasul profund al naturii, acea iluzie tonica a armoniei finale a lucrurilor, cea pe care o visa un Coleridge,in zorii Europei romantice.

Armand Steriadi

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.