Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Romeo Marius Burcea
 
Pe FanArt sunt expuse
4 lucrari de
Romeo Marius Burcea.
 
 

Auto-prezentare

Biografie

Expozitii

Romeo Marius Burcea un pelerin la izvoarele cunoașterii

Artistul Romeo Marius Burcea construiește o lume în care personajele capătă o încărcătură simbolică menită să creeze un univers în care acesta se regăsește. În opera sa remarcăm o multitudine de simboluri, care recompun imagini pline de sensuri ascunse. Cromatica dominată de culori calde reușește să transmită o notă de dinamism creând în jurul său o puternică energie spirtuală.


Artistul abordează teme variate, nu se cantonează într-un singur registru. Lucrările sale demonstrează capacitatea acestuia de a construi o narațiune plastică plină de semnificații axiologice. Metafizica vizuală provocatoare, dublată de motive și ritmuri estetice subtile stârnesc interesul privitorului. Armonia cromatică, precum și complexitatea compozițiilor ne invită să intrăm mai profund în imaginea creată.
Artistul orchestrează cu delicată sensibilitate gamele cromatice, configurațiile structurilor grafice, precum și subtile asocieri tonale.


La Salonul Internațional de Artă Temeiuri ediția a V-a București România 2014 Arborele Vieții artistul Romeo Marius Burcea a partcipat cu patru lucrări reprezentative pentru tema expoziției. Lucrările Arborele Cunoașterii, care se află și în catalogul de prezentare editat de organizatori, Metamorfoza, Scutul și medalia, Camera vieții sintetizează într-o mare măsură crezul său artistic, constituindu-se într-un argument al concepțiilor sale filosofice și estetice.


Lucrarea Arborele cunoașterii ne trimite la celebara afirmație a lui Platon potrivit căreia ”Dumnezeu geometrizează mereu”, această știință având aici semnificația divină și morală a adevărului abstract.


Sugestivă atât ca temă cât și ca semnificație lucrarea Camera vieții realizată într-o cheie suprarealistă conotează sensuri multiple ce își i-au izvorul în istorie și filosofie.


Lucrarea metamorfoză la care dominantă este culoarea albastră prezintă o clepsidră trimițându-ne la scurgerea ireversibilă a timpului în interiorul căreia regăsim mai multe simboluri mistice creștine cum ar fi mielul, potirul și cartea sfântă.


Lucrarea Scutul și medalia realizată într-o manieră suprarealistă, combinând armonic culorile calde cu cele reci lansează noi provocări la meditație și la descifrarea înțelesurilor ascunse, profunde ale existenței umane. Cărțile supradimensionate, copacul la umbra căruia zărim un personaj uman în negru, călimara, ceasul de buzunar suspendat pe cerul albastru, contribuie la creionarea unei atmosfere învăluite în mister și magie.

                Speranta Ștefănescu, critic și istoric de artă
                                Mai 2014, București

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.