Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Razvan Constantin Caratanase
 
Pe FanArt sunt expuse
19 lucrari de
Razvan Constantin Caratanase.
 
 

Auto-prezentare

Biografie

Expozitii

- 3 expoziții personale pe plan național

- peste 25 de evenimente culturale organizate pe plan național

- peste 130 expoziții colective și de grup pe plan național și internațional (Austria, Bulgaria, Canada, Franța, Italia, Japonia, Republica Moldova, Spania și Ucraina)

- participări multiple la tabere de creație, workshop-uri, simpozioane, conferințe, sesiuni de comunicări științifice etc.


  Premii:

- Premiul Special al Juriului la Concursul Național de Grafică „Urme și semne” - Tulcea (2009)

- Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România / Filiala Grafică București (2010)

- Bursa de cercetare pentru doctorat acordată de Ministerul Educației Naționale (2010-2013)

- Distincția „Parchemin d'Honneur” la Trienala Internațională de Gravură - Chamalières, Franța (2010)

- Mențiunea a III-a la Bienala de Gravură „Gabriel Popescu” - Târgoviște (2011)

- Finalist la Concursul Internațional de Gravură „Bodegas Dinastia Vivanco” - La Rioja, Spania (2012, 2014)

- Premiul pentru Grafică la Bienala Națională de Arte Plastice „Ion Andreescu” - Buzău (2012)

- Premiul I la Bienala Intercontinentală de Grafică Mică „Inter-Art” - Aiud (2012)

- Premiul „Vasile Drăguț” acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România / Filiala Critică București la concursul tinerilor curatori de artă contemporană (2013)

- Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru Grafică - București (2013)

- Diploma de Excelență la Concursul Internațional de Creație Plastică „Eminesciana” - Iași (2014)

- Premiul de Excelență la Festivalul Internațional „A.R.T.E.” - Iași (2014)

Reflecții asupra umanului si timpului în creația lui Zuzu Caratanase

Zuzu Caratănase este un spirit dinamic, un tip plin de farmec,  pasionat de artă pe care a îmbrățișat-o cu multă ardoare și pricepere. Autor a numeroase expoziții, curator, dedicat profesiei sale de artist, dar și de profesor,   Răzvan Caratănase a demonstrat ca ambiția și voința sunt atuuri ale formării sale.

S-a apropiat de această artă, fascinantă estetic,și care comportă o tehnică specifică, ca de un spațiu de desfășurare a eului, combinând imaginația, rigoarea ductului riguros cu viziunea scenografică. Proiecțiile sale  lasă loc liber creativității, permițând ca jocul liniilor, al conturelor și formelor să sugereze un amplu spațiu ideatic. Însăși titlurile lucrării, în care cuvântul incertitudine constituie un leit motiv al ciclului de lucrări, ne confirmă aceasta. Incertitudinea este o stare căruia artistul caută să-i surprindă esența, compunând spațiul plastic cu motive care gravitează intre antic și modern.

Ne sunt înfățișate torsuri, semnificând anumite tensiuni lăuntrice. Imagistic vorbind, ne este relevată prin intermediul lucrărilor amintite, scurgerea inexorabilă a clipei, probleme ale spiritualități omului, toate acestea fiind potențate prin voluptatea liniilor și complexitatea formelor sinuoase. Uneori reflexiv, alteori lăsându-se în voia spontaneității, Zuzu creează imagini dinamice, uneori narative, reliefând parcă un joc al formelor ce se regăsește în lecturile sale, dar și în trăirile sale cotidiene.

Soliditatea, caracterul ferm al sensului gravat, condiția  definită numai prin dimensiuni de suprafață, dă xilogravurilor sale autenticitate și expresie. Pe de altă parte, ne sunt  înfățișate simplificări de semne, soluții sintetice ale formelor. Exprimarea concisă a desenului merge uneori până la definirea semnului plastic.

În lucrarea intitulată Omagiu artistul marchează plastic aniversarea a 150 de ani de la înființarea Universității Naționale de Arta.

Descompunerile și recompunerile pe care le dezvăluie privirii prin libertatea gestului, ca și prin modul în care sugerează înălțimile sau adâncimile cu ajutorul semnelor grafice Zuzu Caratănase reușește să creeze un spațiu încununat de valențe inedite. Lumea în care își construiește ordinea plastică, distribuția texturară conferă autenticitate stilului său.

Speranța Stefănescu, istoric și critic de artă, Bruxelles, iulie 2014

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.