Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Ion Minoiu
 
Pe FanArt sunt expuse
8 lucrari de
Ion Minoiu.
 
 

Auto-prezentare

Biografie

Expozitii

lon Minoiu - un artist desăvârșit

Autorul prezintă în această simeză locuri și stări momente care l-au impresionat în peregrinarile sale, cât și ființe care i-au marcat existența așa cum ne dezvăluie artistul prin portretele sale și a căror tehnică este în mare parte uleiul pe pânză.

Expoziția care cuprinde în mod sugestiv 81 de lucrări,fapt ce corespunde cu vârsta artistului este structurată în două tipuri de manifestări ale spiritului său creator, mai precis în două registre, cel al picturii și cel al ceramicii.

Aceasta din urmă se pare ca l-a sedus în mod iremediabil pe artistul Ion Minoiu, care a reușit să-i redea multitudinea formelor de expresie, printr-o cromatica vie și armonizată și printr-un rafinament care îl definește, reușind să transmită o vibrație de înaltă spiritualitate privitorilor.

Indrăgostit de această artă a focului, artistul creează asemeni unui vrăjitor de frumos adevărate bijuterii plastice care atrag privirea si stimulează imaginația. Motivul aștrilor ceresti, soarele și luna, motivul cuplului și al eternului a iubi, al păsării ca simbol al înălțării, iată tot atâtea sensuri pe care autorul expoziției de la galeria Orizont le propune spre a fi decriptate de publicul iubitor de frumos.

Lucrările de pictură, redate atât în stil clasic cât și abstract, având influențe cubiste și abstracționiste se împart în portrete, peisaje și foarte inedite lucrări de pictură în care artistul utilizează motivele geometrice liniile ferme,cât și structura ansamblului similare cu cele din arta ceramicii. Această sinteză între pictură și ceramică conferă lucrărilor efecte stilistice speciale, cum ar fi contururile glazurate, ieșite ușor în relief realizate nu de puține ori folosind instrumente create de artist cum ar fi cilindrii de cupru. Atras de arta focului, un spirit care arde la flacăra talentului său prolific, Ion Minoiu a experimentat o tematică variată și o tehnică asemenea, demonstrându-și predilecția spre modernitate, spre descoperirea de noi limbaje plastice menite să raspundă cautărilor sale interioare.

Analizându-i portretele putem remarca relevanța pe care artistul o conferă privirii,ca o  expresie perpetuă a introspecției personalitații subiectului redat, personajele alese de el fiind de diverse vârste. Sunt și câteva elemente cu valoare simbolică care contribuie la dezvăluirea afectelor sale față de personajele care l-au marcat într-un anumit sens în existența sa și care sunt redate prin contururi clare și o cromatică echilibrată, transmițănd, în ciuda temperamentului său năvalnic o stare de armonie sufletească. Același fapt îl putem remarca și în peisajele unde domină galbenul intens, albastrul ca simbol al seninului, precum și verdele intens. A pictat Gradina Botanică, de de la Întorsura Buzăului, dar foarte multe peisaje sunt de la Sighișoara, un loc de suflet cu conotații magice pentru artistul care a creat aici o perioadă de timp pictând cu pasiune și multă pricepere, cu emoția regăsirii unui spațiu georgrafic capabil să rezoneze cu personalitatea sa. Emoția este cea care domină întreaga expoziție, o emoție trecută însă prin filtrul intelectului, dublat de o efervescentă și un opimism ce sfidează vârstele bilogice, emanând bucurie și speranță în izbânda frumosului.

Numele său își va găsi cu siguranță locul binemeritat în arta românească.

Speranța Stefănescu -istoric și critic de artă

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.