Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Viorel Huțu
 
Pe FanArt sunt expuse
10 lucrari de
Viorel Huțu.
 
 

Auto-prezentare

Contact:

  • 0720 356 806

Biografie

În loc de Curriculum

  • Nascut în 1949, pe plaiul mioritic moldovenesc al judetului Bacau.
  • A absolvit scoala profesionala tehnica din Bacau în anul 1965.
  • Realizeaza lucrari deosebite în tinutul moldovenesc si bucurestean.
  • Are contacte în domeniul artistic.
  • Urmeaza scoala populara de arta (între anii 1976 – 1979) – sectia „Sculptura atelier” – cu deosebita profesoara Gabriela Manole Adoc; istoria artei cu respectabilul profesor Nicolae Pascu.
  • Membru a Asociației Artiștilor Plastici București din 2016.

Expozitii

2016 Expozitie personala de debut la sediul AAPB.

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

 

Viorel Hutu este un artist plastic care a reusit sa combine in mod armonios arta sculpturii, cu cea a mozaicului prin efortul sau creator rezultand opere de arta care au un impact vizual puternic asupra celor care ii privesc lucrarile deosebit de originale si expresive totodata. Vasele sale realizate din structuri metalice peste care artistul a aplicat in mod inspirat arta mozaicului constituie elemente de décor ce transmit echilibru, dar totodata si bucuria de a trai prin cromatica de inspiratie folclorica din zona Moldovei, a mozaicului ales cu multa migala si pasiune. Elementele ornamentale  geometrice sunt pictate in diverse culori si nuante. Vibratia culorilor si luciul care sustine cromatica ornamentului produce un efect plastic deosebit. De asemenea, artistul Viorel Hutu dovedeste o maiestrie aparte in elaborarea formelor. O trasatura deosebita o reprezinta diversitatea de viziuni,materializata in desene care reflecta mesaje simbol sau metafore plastice. Asa cum stim,arta mozaicului se preteaza celor mai sofisticate gusturi, punand in evidenta spiritul si personalitatea celui care alege arta mozaicului pentru a si personaliza si infrumuseta spatiul dorit.

Asa cum spunea Henri Focillon forma este doar o imagine asupra intinderii spatiale redusa la inteligibilitatea geometrica,atat timp cat nu se materializeaza. Ca si spatiul vietii, spatiul artei nu este propria sa figura schematica, abrevierea sa calculata exact. Desi este vorba de o iluzie destul de des intalnita, arta nu e o geometrie fantastica, sau mai precis o topologie mai complexa, ea este tributara greutatii, densitatii, luminii, culorii.

Artistul Viorel Hutu ne dezvaluie prin arta sa frumosul in adevaratu sens al cuvantului, prin impletirea echilibrata dintre model si culoare,prin motivele geometrice cu accente ludice ce transmit vitalitate si optimism. Lucrarile sale abordeaza atat teme religioase cat si laice si sunt executate cu un deosebit spirit spre perfectiune dublat de o afinitate speciala pentru culoare. Stau marturie in acest sens lucrarea sa grandioasa din cimitirul catolic precum si mozaicurile de mai mici dimensiuni reprezentand icoane in care se reliefeaza puterea de expresie a chipului realizat in maniera bizantina.

Vasele, asemenea unor gratioase amfore inobilate de mozaicul multicolor pot crea in sine un spectacol vizual capabil sa introduca privitorul intr un univers in care armonia, linistea si sensibilitate isi regasesc locul.

    

Speranta Stefanescu istoric si critic de arta, 2016 Bucuresti

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.