Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Mariana Pogonici
 
Pe FanArt sunt expuse
15 lucrari de
Mariana Pogonici.
 
 

Auto-prezentare

Biografie

Expozitii

Mariana Pogonici - Scene de viata   

 

Artista Mariana Pogonici construieste in opera sa un discurs plastic care dezvaluie o puternica dorinta de implinire, cautand prin arta sa sa transmita un echilibru interior.

    Desi la inceput de drum, artista ne impartaseste trairile sale, mai ales bucurie de a observa frumusetea naturii, inefabilul unor chipuri ce reprezintă fiinte reale sau imaginare precum si silutele unor personaje ce ne transpun in universul basmului si al copilariei.

    Peisajele artistei Marianei Pogonici ne readuc linistea, sugerandu-ne conexiunea artistei cu zona picturii naive.

    Tematica sa variaza de la peisaj pana la portret, cromatica sa fiind de multe ori influentata de fovism.

    Chipurile de arlechin sunt redate cu multa expresivitate, fantezia artistei desfarandu-se degajat, cel mai adesea spontan. Expresia zambetului sau gestica trupului constituie o maniera originala.

    De multe ori culorile calde alterneaza cu cele reci, lucrarile dobandind un efect aparte, o anumita vitalitate care genereaza reflectii si sugestii.

    Lucrarea “Margarete” ne dezvaluie sentimentele de seninatate si admiratie in fata siluetelor fine si a albului presarat cu nuante de galben.

    Artista nu doreste sa redea si in aceasta lucrare, ca si in altele, natura in datele ei figurale, ci o transfigureaza plastic intr-o compozitie sugestiva, originala.

    Opera intitulata “Cele trei doamne”, pare desprinsa dintr-un peisaj literar interbelic, amintindu-ne de romanele Hortensiei Papadat Bengescu.

    De remarcat este si lucrarea “Meditatie in oglinda” in care artista ne dezvaluie predilectia sa pentru analiza psihologica, pentru introspectie.

    Artista Mariana Pogonici exploreaza noi forme de exprimare, pictura sa reprezentand o oglidire a personalitatii sale artistice, impresionand atat prin cromatica cat si prin expresie.

 

Speranta Stefanescu, Bucuresti 2016

                                Istoric si critic de arta

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...



      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.