Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Neluta Staicut
 
Pe FanArt sunt expuse
27 lucrari de
Neluta Staicut.
 
 

Auto-prezentare

Ce pot spune despre abilitatea mea artistică???

 

Doar că în școala generală am câștigat primul meu premiu pe țară, pentru un desen făcut pentru ora de desen..nu pentru un concurs!!!

Atunci doamna profesoară mi-a spus prima oară că am un talent înăscut de a ma exprima în artă!

Numai că tatăl meu nu era de acord cu această latură artistică a mea...și a facut tot ce a depins de el să nu merg pe acest drum!!!

Timpul a trecut...că asta este treaba lui să treacă, însă focul meu interior se întețea permanent și simțeam că este cazul să fac ceva și pentru mine însămi.

Astfel că Universul sau Dumnezeu au făcut astfel ca în anul 2011, la mine la serviciu să se facă diverse cursuri, printre care și de pictură.

M-am înscris cu convingerea fermă că venit vremea să îmi las creativitatea să se joace cum va ști ea mai bine.

Iar de atunci pe langă multe alte lucruri, ma joc...serios pe pânza de pictură, dăruind semenilor mei varianta mea cea mai bună a creației mele artistice!!!

Pictez...așa cum vreau eu...cum simt și cum consider necesar...nu cred în tehnici, cutume și reguli...în artă și în scris...cred ca fiecare are dreptul să se exprime așa cum simte el...cu sufletul său!!!

De aceea lucrările mele nu sunt trase la indigoul aceluiaș stil... fiind diferite, fiind unice si chiar utile, prin materialele folosite, dar mai ales prin conceptele care mă conduc către fiecare în parte!!!

Biografie

Expozitii

https://www.youtube.com/watch?v=Chs1Ffd2rno&t=8s

Neluta Staicut sau jocul cu imaginatia

 

 

Neluta Staicut este o artista aparte in peisajul artistic, prin maniera originala in care transforma orice material, intr o creatie vie, unica. Fie ca foloseste o cutie de bomboan sau o sarma gasita la un colt de strada, fie un material textile sau staniolul de la o ciocolata, ea reuseste sa ne convinga ca imaginatia si spiritual ludic pot da nastere unor obiecte artistice ce istorisesc o poveste indragita atat de copii cat si de adulti.

Artista Neluta Staicut transmite prin creatiile sale idea ca intoarcerea in copilarie reprezinta o cheie spre bucuria de a trai viata cu multa pasiune bucurandu te de frumusetea fiecarei clipe. Spiritul sau, de artista jucause si vesela este reliefat de fiecare dintre lucrarile sale. Armonii cromatice, sugestii vizuale cat mai diverse, o varietate de materiale utilizate, precum si o imaginatie debordanta compun universal plastic pe care Neluta Staicut ni l dezvaluie cu incantare.

Basmele ascultate  la gura sobei, o emotie traita candva si acunsa intr un ungher al sufletului, un zambet sau pur si simplu o amintire prind viata in mod neasteptat prin combinatii cromatice si de materiale extreme de variate.

Astfel, obiecte din universal cotidian devin prin maiestria sa bijuterii minione incarcate de sensuri.

Ochiul sau poate distinge altfel decat suntem obisnuiti lucrurile.

Prin mesajul dezvaluit, prin spiritul tanar pe care il releva, creatia Nelutei Staicut ne conduce catre o lume ale caror frumuseti te indeamna spre echilibru, armonie si optimism, spre vise ce isi asteapta implinirea.

 

                                                       Speranta Stefanescu,critic de arta, Bucuresti ,2017

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.