Autentificare | Creare cont | Contacti-ne
 
 
Diverse     Bibliofilie     Orologerie     Bijuterii     Argint     Sticla     Sculptura     Pictura     Icoane     Covoare     Mobilier    

 
Serban Petre
 
Pe FanArt sunt expuse
26 lucrari de
Serban Petre.
 
 

Auto-prezentare

Premii

Diploma de participare la concursul de arta plastica de la Constanta (1986)

Premiul doi pe tara pentru pictura (la concursul dec creatie artistica 1987 "Festivalul Cantarea Romaniei")

Premiul intai si mentiune la concursul de arta plastica "Pe-un picior de plai", organizat de Centrul de Cultura si Creatie al capitalei, 1994, 1996

Biografie

Nascut in comuna Comoara, judetul Teleorman, la 6 noiembrie 1949. Absolvent al Scolii de Arte - sectia pictura clasa profesorului Nicolae G. Iorga.

Expozitii

Activitate artistica

Participant la expozitii anuale organizate de A.A.P. cat si de centrul de creatie si Cultura a Capitalei, atat in Bucuresti cat si in tara.

Expozitii personale

-Biblioteca M.Sadoveanu (1987,1998)

-Galeria din Piata Rosetti (1988,1992,1999)

-Galeriile din Herastrau (1989,1996,1997,1998,1999)

-Galeria Rotunda(Centrul de cultura si creatie al capitalei din Piata Lahovari, 1993)

-Galeria rotunda(Cercul Militar National, 1994,1995,1997,2002)

-Casa Corpului Didatic al Municipiului Bucuresti (1194,1995)

-Galeria Cinci (1995,1996,1997,1998)

Galeria Noni (1999)

-Galeria C.Brancusi (expozitia sfarsit de mileniu, 2000)

-Galeria Mihai Eminescu (2002)

-Galeria scolii nr.131(2002)

-Galeria primarei sector  3 (mai 2003)

-Galeria scolii nr.115 (ianuarie 2004)

 

 

 

Petre Serban sau poveste despre un hamlet al culorii.

Arta ca perpetua interogatie, ca reluare la infinit a rezonantelor afectiv-olfactile, iata cum s-ar putea defini universul interior al pictorului Petre Serban. Altfel spus cum sa apara un artist in fata istoriei. Prin ce semne incearca el sa "sfasie" valul incertitudinilor? Exista in pictura sa ( de la naturile statice la peisaj si portret) o deosebita dorinta de a reface acel vechi traseu al compozitiei, cu tot arsenalul de mijloace cromatice necesare, adr care nu stagneaza ci dimpotriva reliefeaza cu fiecare tema propusa privitorului o alta fateta a stilului sau. Pe cat se poate prevedea evolutia picturii sale, Petre Serban va putea confirma modul de a fi al unui artist si formle sale plurivalente de seductie a realului. Acel real care ne poate duce la banchetul visat de o alta congenera a sa, Rodica Maniu.

Armand Steriadi (august 1999)

"Studiile lui Serban castiga prin simplitatea lucrurilor pe care le reprezinta intr-un motiv. arta lui se trage din radacinile picturii romanesti, uneori aducandu-ne aminte de Lucian Grigorescu, alteori de Dumitru Gheata, dar totusi el e unic prin felul lui de a fi si se deosebeste de ceilalti croindu-si un drum propiu pentru ca spiritul creator este nesfsarsit atat prin motivatie cat si prin stil."

Profesor Nicolae G. Iorga (mai1999)

"Peisajele lui Serban arata o nostalgie de seara, in general amintinand sfarsitul unei zile dar si speranta pentru o noua zi, uneori reprezinta dimineata, zorii zilei, azurul care prevesteste rasaritul soarelui."

Marin Mihalache (octombrie 1995)

"Adaptet al clasicismului creator care-i permite sa se adape din marile izvoare ale picturii casice (in sens de pictura mare, cu drept de a figura in cele mai prestigioase istorii si tratate de istoria artei) dar si sa beneficieze de cele mai recente cuceriri moderniste, ce sau dovedit majore si perene. Petre Serban mare iubitor al naturii, cultiva prin excelenta Peisajul in care sunt surprinse marile frumuseti ale spatiului nostru matrice in care Dumnezeu a adunat cele mai alese podoabe ale pamantului.

Agustin Macarie (ianuarie 2004)

 
   
   
 

Michaela Nica Crăciun-album autobiografic

Echilibru si armonie in opera Michaelei Craciun

Mariana Pogonici - Scene de viata

Viorel Hutu si arta mozaiculuI

Daniel Craciun si meditatiile sale asupra vietii

Iluminarile traumei sau "Poveste din pestera cu soare"

Mai multe...      
 © Copyright 2004 Abc Soft Bucuresti srl. Site-ul este in constructie.